Weima brikettipuristimet

Briketöitävien materiaalien tilavuutta voidaan pienentää jopa 90% Weima brikettipuristimilla. Siinä on potentiaalinen mahdollisuus  muuttaa materiaali tuhkasta timantiksi.  Briketöinti antaa mahdollisuuksia  säästää myös tuotanto- ja varastotilakustannuksissa. Briketit ovat helppoja varastoida, ne pienentävät tulipalon riskiä ja vähentävät kuljetuskustannuksia.

  • Briketöitävä puu voi olla kovaa puuta (esim. koivu, tammi, pyökki) tai pehmeää puuta (esim. kuusi, mänty), lastulevyä, MDF:ää, vaneria, mursketta, kutterin lastuja, sahanpurua tai hiontapölyä.
  • Biomassoissa on huomattavia määriä käyttämätöntä energiapotentiaalia. Oljet, heinä, vilja, ruokohelpi, järviruoko, pellava, puuvilla, tupakka, pähkinänkuoret voivat olla arvokkaita energianlähteitä.
  • Briketöinnin avulla metalleista saadaan tilavuudeltaan pienempiä kappaleita, joita on helpompi varastoida, kuljettaa ja jälleenmyydä.
  • Nykyisin  yhä harvemmin voidaan puhua jätteestä, jota ei voida hyödyntää. Jopa pienillä määrillä voi olla  merkittävää taloudellista arvoa. Esimerkiksi muovijätteen puristamisessa voidaan saavuttaa 30:1 säästöt varastointi- ja  kuljetuskustannuksissa.